ملكي پور به توانايي كانونهاي پرورش فكري كودكان و نوجوانان در جهت پيشگيري از اعتياد اشاره كرد و گفت: با پركردن اوقات فراغت كودكان و نوجوانان همچنين برگزاري برنامههاي آموزشي متنوع ميتوان از ظرفيتهاي كانونهاي پرورش فكري كودكان و نوجوانان در سطح كشور جهت پيشگيري از اعتياد اقدامات زيادي را انجام داد.
به گفته وي آموزش و پرورش به دليل اينكه بيشتر زمان خود را به ارائه دروس آموزشي به دانش آموزان اختصاص ميدهد، نسبت به كانونهاي پرورش فكري كودكان و نوجوانان در جهت پيشگيري از اعتياد فرصت كمتر و محدودي دارد، بنابراين طرح اين مسئله و توجه به پيشگيري ازاعتياد از طريق كانونهاي سراسر كشور ميتواند در كشور موثر واقع شود.
اين استاد دانشگاه تئاتردرماني و آموزش خلاق را دو حوزه مناسب جهت پيشگيري از اعتياد و آموزش به صورت غيرمستقيم در كانونهاي پرورش فكري كودكان و نوجوانان برشمرد و افزود: در كنار مسئله آموزشهاي پيشگيرانه بايد توجه كرد كه قبح اعتياد امروز همچون گذشته نيست و جوانان و نوجوانان بدون هيچ قبحي در انظار عمومي اقدام به استعمال سيگار و قليان ميكنند در حالي كه اين دو موضوع از پايههاي اعتياد به شمار رفته و فرد را مستعد اعتياد به مواد مخدر ميكند.
مدير كل سابق كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان البرز تاكيد كرد: سبك زندگي مناسب و درست بايد به افرادجوانان و نوجوانان آموزش داده شود. در حال حاضر در بسياري از خانوادهها والدين زمان لازم براي آموزش به فرزندانشان را ندارند. عدم وقت گذاشتن والدين سبب شده فرزندان آموزش لازم را فرانگيرند و اين موضوع آنها را در مقابل آسيبهاي اجتماعي همچون اعتياد نزديك ميسازد.
ملكي پور گفت: از بين رفتن قبح استعمال سيگار و قليان و ... سبب درگيرشدن عمومي جامعه و شيوع اعتياد به مواد مخدر شده است. بنابراين در كنار توجه به اين موضوع نبايد از مسائل آموزشي غافل ماند و تربيت را در اولويت نخست برنامهها قرار داد.
اين استاد دانشگاه با تاكيد بر اينكه موضوع اوقات فراغت دانش آموزان و دانشجويان بايد مورد توجه قرار گيرد، خاطر نشان كرد: بيشترين بودجه فرهنگي بايد در زمينه برنامه ريزي و اجراي برنامهها جهت اوقات فراغت جوانان و نوجوانان باشد. دستگاههاي متولي فرهنگ نبايد از مسئله تاثير نهادينه شدن فرهنگ در پيشگيري از اعتياد غفلت كنند چرا كه با فرهنگ سازي و ايجاد احساس مسئوليت در همه مردم ميتوان به كاهش گرايش به مواد مخدر در كشور دست يافت.
وي در پايان از اجراي رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر كه طرح آن از جانب آقاي رحماني فضلي، وزير كشور و دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام گرفته است ابراز خرسندي كرد و گفت: ان شاء الله با تحقق همه جانبه اين رويكرد شاهد مبارزه جدي با اعتياد خواهيم بود.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر 94.08.30